Minuman Herba Kemunting Cina dan Melada Pahit


Fadhilat Herbs adalah minuman kesihatan tradisional dan herba penyembuh yang diformulakan daripada bunga pokok Catharanthus Roseus(kemunting cina) dan buah Java Brucea (melada pahit). Formulasi ini telah digunakan oleh masyarakat tanah Melayu sejak dahulu kala lagi terutamanya bangsa Melayu dan Cina untuk mengekalkan tahap kesihatan yang baik dan melawan pelbagai penyakit kritikal.
Dengan kualiti dan harga yang amat kompetitif Fadhilat Herbs merupakan minuman herba ataupun pemakanan tambahan (supplement food) bagi semua rakyat Malaysia. Khasiat air minuman Fadhilat Herbs ini boleh dibanggakan. Ini kerana khasiatnya boleh dikatakan setanding malah mungkin lebih, jika dibandingkan dengan pelbagai produk pemakanan tambahan yang ada di pasaran, sama ada tempatan malah yang diimport dari luar negara.

KETERANGAN PRODUK
Campuran herba terpilih yang diformulasi oleh Fadhilat Herbs (MA 0113304-M) khusus untuk kesihatan lelaki dan wanita. Diambil dari sumber segar diladang dan dijamin melalui proses yang bersih lagi suci.

KANDUNGAN

Air mineral serta herba terpilih dari pohon Hablur dan Kemunting Cina.

PANDUAN PENGGUNAAN
1/4 gelas sekali minum. 1 atau 2 kali sehari.

Produk 100% bumiputera dengan jaminan HALAL JAKIM (SJ.553)

Air ini amat baik untuk dijadikan minuman harian untuk tenaga, meningkatkan kecergasan dan menghilangkan rasa kelesuan. Selain daripada itu ianya juga baik untuk dijadikan amalan untuk masalah kesihatan dan telah mendapat kelulusan dari makmal UTM serta sijil Analisis (CEPP/L309/027/008), dan Kementerian Kesihatan Malaysia (Ruj. KKM 163/S/16)

Harga : RM20.00 Semenanjung Malaysia.

KEMUNTING CINA/ROSSY PRIWINKLE

Pokok kemunting Cina juga dikenali sebagi pokok tapak dara, janda kedah, kembang sari cina, ros pantai dan beberapa nama lain. Manakala nama saintifiknya ialah catharanthus roseus.


Ianya dipercayai berasal dari Madagascar. Manakala habitat biasanya pula adalah di kawasan pantai dan juga kawasan yang berpasir. Keseluruhan pokok ini digunakan untuk mengubati cirit-birit, kencing manis, kanser, penyakit kulit, resdung dan leukimia.


Ianya juga terkenal kerana kandungan alkoloidnya saperti Vinbalistin dan Vincristine yang digunakan didalam kimoterapi kanser.Di dalam meraikan hari ulangtahun yang ke 10 (MAKNA) Majlis Kanser Nasional turut meraikan hari periwinkle atau juga dikenali sebagai hari Kemunting Cina yang ke 8. malah MAKNA menggunakan salah satu warna bunga pokok Kemunting Cina iaitu unggu sebagai logo MAKNA.


MELADA PAHIT/JAWA BRUCEAPokok Melada Pahit atau bahasa saintifiknya dikenali sebagai Jawa Brucea adalah sejenis tumbuhan herba berkayu yang mengeluarkan buah. Habitatnya adalah kawasan yang menerima cahaya matahari secara terus.Herba ini amat berkesan untuk mereda dan merawat masalah darah tinggi, kencing manis, sakit sendi, kebas, lenguh, lelah, resdung dan juga ciri-birit. Selain itu pokok herba ini juga amat berkesan sebagai pencegah penyakit kanser dan batu karang.


MINUMAN HERBA YANG BERKHASIAT

Air dari ekstrak kedua-dua pokok herba ini amat baik untuk dijadikan minuman harian bagi memulihkan tenaga, meningkatkan kecergasan dan menghilang rasa kelesuan. Fadhilat Herbs bukan sahaja sesuai untuk lelaki dan wanita malah ia juga sesuai untuk semua peringkat umur.


Kebaikan Fadhilat Herbs telah terbukti baik untuk pemulihan masalah-masalah kesihatan seperti :

Kencing manis, Darah tinggi, Kanser tahap 1 dan 2, Sembelit, Buasir, Ghaut, Migrain, Gastrik, Resdung, Semput, Lelah dan Asma, Lenguh, Bisa tumit kaki, Kebas anggota badan dan lutut, Keputihan dan haid tidak teratur, Eratkan hubungan suami isteri, Menguatkan kapasiti ingatan, Melambatkan penuaan sel otak dan lain-lain lagi dengan izin Allah SWT.

DIIKLANKAN DI SINAR HARIAN, IKIM FM, KELANTAN FM

TESTIMONI


NAMA : THAMBY BIN HINDY
UMUR : 74 TAHUN
PEKERJAAN : -
JENIS PENYAKIT : MASALAH JANTUNG
Saya telah di masukkan ke unit rawatan rapi (ICU) selama 10 hari di hospital Melaka. Doktor mengesahkan yang saya mengalami masalah jantung (saluran tersumbat). Doktor juga menasihatkan saya untuk menjalani pembedahan. Sehingga kini, saya masih belum menjalani pembedahan tersebut. Sebelum saya mengamalkan minuman herba ini, saya mudah merasa penat, tidak berupaya melakukan kerja berat dan setiap kali makan serta minum, seolah-olah makanan tersangkut di bahagaian tengah dada. Kini tiada lagi, saya lebih selesa ketika makan dan minum, pernafasan lebih baik, badan menjadi lebih ringan. Saya sudah mampu berjalan kaki ke kedai kopi tanpa rasa penat

NAMA : MACHA A/L RAMAN
UMUR : 59 TAHUN
PEKERJAAN : PESARA PEKERJA LADANG
JENIS PENYAKIT : KENCING MANIS
Saya menghadapi masalah kencing manis yang teruk. Bacaan mencecah ke paras 37. Saya juga mengalami masalah darah tinggi, Sebelum ini bacaan adalah 130/180. Saya juga terpaksa menggunakan suntikan insulin 2 kali setiap hari untuk mengawal kencing manis saya. Kini, setelah saya mengamalkan minuman herba dari FADHILAT HERBS sejak 3 bulan lepas, bacaan darah tinggi saya kembali normal iaitu 100/70. Sejak April 2009, saya juga tidak lagi menggunakan suntikan insulin. Ternyata minuman ini mampu mengawal penyakit kencing manis saya. Kini saya bebas mengambil sebarang ubat dari hospital maupun dari klinik. Namun, saya benar-benar gembira, saya tidak lagi menggunakan suntikan insulin yang mana sebelum ini saya benar-benar tidak gembira melakukanya. Badan merasa lebih sihat. Saya juga mengalami masalah rasa sakit di bahagian perut sejak saya melakukan pembedahan akibat gastrik. Kini, rasa sakit-sakit di bahagian tersebut sudah tiada lagi. Saya benar-benar merasa selesa.

NAMA : EN RAHIM BIN OSMAN
UMUR : 65 TAHUN
PEKERJAAN : PESARA SWASTA
JENIS PENYAKIT : MASALAH STROKE
Saya mengalami masalah stroke. Tangan kiri tidak mampu diangkat. Kini sudah ada pemulihan. Saya sudah mampu mengangkat tangan saya sedikit. Jari tangan kiri saya dahulu juga tidak boleh bergerak. Kini sudah mampu bergerak sedikit. Rasa lemah bahagian kaki semakin berkurangan. Saya sudah berani untuk berjalan & berdiri lebih lama. Selain daripada itu, pernafasan lebih lancar, badan rasa lebih cergas dan sistem pembuangan air kecil dan besar lebih lawas. Saya juga mengalami masalah darah tinggi. Kini bacaan darah tinggi saya lebih stabil berbanding sebelumnya. Saya sudah mengamalkan minuman ini sejak Mac 2009 iaitu kira-kira 4 -5 botol sebulan.

NAMA : PUAN LIJAH BINTI OMAR
UMUR : 40 TAHUN
PEKERJAAN : -
JENIS PENYAKIT : SAKIT DARAH TINGGI
Saya mempunyai masalah darah tinggi. Bertahun-tahun mengamalkan ubat dari hospital kerajaan. Bermula dari kejadian saya dimasukkan ke hospital selama 4 hari, akibat tekanan terlalu tinggi iaitu bacaan bawah mencecah 240. Selama 3 minggu saya mengamalkan ubat dari 3 buah klinik swasta, namun bacaan tidak juga menurun. Saya ke klinik kerajan setiap 2 hari untuk mengambil bacaan tekanan darah tinggi. Doktor mengesahkan yang tekanan darah tinggi saya masih diparas yang amat tinggi. Namun, setelah mencuba minuman herba ini , bacaan darah tinggi saya kembali normal sebaik saja saya menghabiskan minuman ini sebanyak 2 botol. Sehingga sekarang, masih meneruskan minuman ini. Saya juga mengalami masalah buang air besar. Dahulu, setiap 2 hari atau 3 hari sekali. Sekarang 2 kali setiap hari. Badan juga menjadi lebih ringan. Selain itu, saya sebelum ini pernah terbabit dalam kemalangan. Apa yang saya perhatikan, luka kemalangan juga cepat kering, Alhamdulillah..

NAMA : EN AZHAR BIN MAHAT
UMUR : -
PEKERJAAN : -
JENIS PENYAKIT : GAOT
Penyakit gaot yang saya alami telah hampir tiga tahun. Selama ini saya hanya mengamalkan ubat yang diambil dari hospital kerajaan. Walau bagaimanapun, saya masih kerap mengalami rasa sakit di bahagian tapak kaki terutama ketika berjalan serta sakit di bahagian sendi kaki. Alhamdulillah, sejak mengamalkan minuman air FADHILAT HERBS ini, masalah gaot saya sudah tiada lagi. Saya dapati, sebaik saja habis 3 botol, tanda-tanda penyakit gaot semakin berkurangan. Saya tidak lagi mengambil ubat dari hospital. Selain dari itu, minuman ini juga menjadikan badan saya lebih ringan, lebih bertenaga dan senang untuk bangkit dari tidur juga ketika mendirikan solat kerana saya mempunyai berat badan yang berlebihan. Selain itu, saya juga merasakan pernafasan menjadi lebih baik dan tidak cepat penat semasa melakukan kerja berbanding sebelum ini.

NAMA : MR REGUNATHAN S/0 C RAMAN.
UMUR : 52 TAHUN
PEKERJAAN : -
JENIS PENYAKIT : MASALAH JANTUNG
Saya mengalami masalah jantung sejak tahun 2002 dan dinasihatkan menjalani pembedahan pada tahun yang sama di Institut Jantung Negara. Mengamalkan yoga dan menjalani pemeriksaan pakar jantung setiap 2 bulan. Sejak mengamalkan minuman ini, badan saya merasa lebih cergas dan pernafasan lebih baik. Sistem pelawasan juga bertambah baik. Saya menasihatkan kepada mereka yang telah membuat pembedahan CORONARY ANGIOGRAM AND ANGIOPLASTY, minuman ini baik untuk pernafasan dan kecerdasan anda.

NAMA : MANIAM A/L RAMASAMY
UMUR : 49 TAHUN
PEKERJAAN : PENGUSAHA RESTORAN
JENIS PENYAKIT : KENCING MANIS
Saya mengalami masalah kencing manis selama 14 tahun. Bacaan tidak pernah kurang daripada 18. Sebelum ini mengamalkan ubat yang diberi dari pihak hospital. Saya mengambil 4 biji sehari. Sejak mengamalkan air minuman FADHILAT HERBS, bacaan kencing manis menunjukkan bacaan kepada 7-8. Badan rasa lebih cergas, tidak mudah letih. Saya sudah mula berani mengurangkan pengambilan ubat dari hospital daripada 4 biji kepada 2 biji sehari.

NAMA : Dr. Rabiha Binti Mohd Alip
UMUR : 33 TAHUN
PEKERJAAN : Doktor Pakar - Jabatan Kecemasan (HUSM)
JENIS PENYAKIT : MASALAH KELETIHAN, MIGRAIN, SENGGUGUT & BISA-BISA BADAN
Saya telah mengamalkan minuman herba rumusan khas daripada FADHILAT HERBS sejak setahun yang lalu. Setelah mengambil minuman ini sebagai amalan harian saya merasakan perubahan yang positif terhadap masalah keletihan, migrain, senggugut dan bias-bisa badan yang saya alami sejak 7 tahun yang lalu berkurangan. Saya mencadangkan kepada sesiapa yang ada mengalami masalah yang sama bolehlah mencuba minuman rumusan herba air FADHILAT ini, Insya'Allah semoga masalah kesihatan anda akan bertambah baik.

NAMA : ADIK NORASYIQIN BINTI ZULKARNAIN
UMUR : 10 TAHUN
PEKERJAAN : -
JENIS PENYAKIT : MASALAH LELAH DAN ASMA
Saya Mengalami masalah lelah dan asma sejak berumur 1 tahun. Purata ke hospital atau klinik adalah 2 atau 3 kali sebulan. Namun sejak 1 tahun yang lepas, saya tiada lagi mengalami masalah tersebut sejak mengamalkan minuman herba kemunting cina dan melada pahit.

NAMA : PUAN ZABEDAH BINTI ABD. MAJID
UMUR : 68 TAHUN
PEKERJAAN : PESARA
JENIS PENYAKIT : DENGGI BERDARAH
Pada pertengahan bulan Mac 2008, saya sakit demam denggi berdarah dan dimasukkan ke hospital selama 3 minggu dan seminggu di ICU. Badan dan anggota saya membengkak dan paru-paru saya berkuman. Setelah keluar hospital, badan lemah, tidak kuat berjalan dan sendi rasa ketat. Saya menggunakan kerusi roda untuk bergerak. Setelah diberikan air FADHILAT HERBS badan rasa ringan, saya berpeluh dengan banyak di kepala dan badan dan kerap buang air kecil. Alhamdulillah, kini saya beransur sihat